Allergenen

Steeds meer gasten kampen met een voedselallergie. Per 13 december 2014 is het (per EU-Verordening Nr. 1169/2011) voor iedere Horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken.

In de praktijk betekent dit dat alle allergene stoffen vermeld moeten worden wanneer ze gebruikt zijn bij de bereiding van voedingsmiddelen in het Horecabedrijf, ongeacht in welke vorm.

<em><strong>Allergenendeclaratie</strong></em>

<strong>Wij gaan zorgvuldig om met uw voedselallergie / voedselintolerantie. Helaas is kruisbesmetting van allergenen in de door ons gebruikte keukens nooit 100% uit te sluiten:</strong>

In onze keuken werken wij met diverse allergenen bevattende producten. Wij kunnen daarom  kruisbesmetting van sommige allergenen niet voorkomen.
(Bijv. gluten vanuit vers afgebakken brood zijn niet zichtbaar en kunnen vervolgens bij gebruik van deze oven in een qua ingrediënten glutenvrij gerecht terechtkomen)
Om uw gasten met een allergie toch te kunnen laten genieten van uw feest kunnen wij als alternatief voorverpakte producten gebruiken.

Indien uzelf of uw gasten een voedselallergie heeft, verzoeken wij u dit bij uw bestelling aan te geven in het vak: wensen/allergenen.